ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΗΠΟ

Ανοιξιάτικα άνθη που προσελκύουν τις μέλισσες

Τα άνθη που προσφέρουν γύρη και νέκταρ κατηγοριοποιούνται ανάλογα την εποχή. Η παραγωγή του μελιού μεγιστοποιείται κατά την εποχή της άνοιξης, καθώς παρουσιάζεται αφθονία φυτών και λουλουδιών που ανθοφορούν και προσελκύουν τις αγαπημένες μας μέλισσες.

Απολαυστικές συνταγές Σαρακοστής με μέλι Αττική

Ποιος είπε ότι κατά την περίοδο της νηστείας δεν μπορούμε να απολαύσουμε συνταγές της αρεσκείας μας, από ορεκτικά μέχρι κύρια γεύματα και γλυκά; Με λίγη φαντασία και πολλή όρεξη, οι ημέρες της Σαρακοστής θα γίνουν οι αγαπημένες σας, γιατί το μέλι Αττική φέρνει στο τραπέζι σας τις πιο μοναδικές συνταγές. Δείτε παρακάτω μερικές από αυτές.

ΠΩΣ Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΓΥΡΗ

Μια σημαντική εργασία της άνοιξης είναι η και συλλογή γύρης μελισσών. Ο μελισσοκόμος τοποθετεί ειδικούς γυρεοσυλλέκτες, δηλαδή συσκευές από πλαστικό, ξύλο ή μέταλλο που φέρουν οπές και τοποθετούνται στην είσοδο της κυψέλης, ώστε να αφαίρει την γύρη απο τα πόδια των συλλεκτριών εργατριών.

Μυστικά για να αντικαταστήσετε σωστά τη ζάχαρη με το μέλι στο ψήσιμο

Είτε επειδή λατρεύετε τη γεύση του μελιού, είτε επειδή θέλετε να κάνετε στροφή σε πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος, η λύση είναι στο μέλι. Και όμως, μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο της ζάχαρης.

Πρωτότυπα σπιτικά dressings με μέλι Αττική για το πασχαλινό τραπέζι

Τελικά τι κάνει την διαφορά σε ένα πασχαλινό τραπέζι; Το αρνί ή το κατσίκι σίγουρα δεν θα λείψουν, όπως και πολλά καλούδια για τα οποία κάθε νοικοκυρά, ψήστης ή οικοδεσπότης έχει μεριμνήσει.