Ποια μελισσοκομικα φυτα να φυτεψω στον κηπο και το μποστανι μου;

Αναφέραμε ξανά πως οι μέλισσες είναι πολύ σημαντικές στη φύση μας και ο ρόλος τους είναι καθοριστικός στη διαδικασία της επικονίασης. Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τις βοηθήσουμε να αναπτυχθούν και να εργαστούν σε ένα υγιές περιβάλλον. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, εκτός από το να προστατεύουμε τα φυτά και τη φύση, είναι να φυτέψουμε στο μπαλκόνι ή τον κήπο μας, φυτά που προσελκύουν τις μελισσούλες. Έτσι, μπορούμε να βγούμε και οι ίδιοι κερδισμένοι αφού θα έχουμε φτιάξει έναν όμορφο με υπέροχες μυρωδιές κήπο!

Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία λουλουδιών που ανθίζουν από τις αρχές της άνοιξης μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Κάποια από τα πιο αγαπητά λουλούδια για το μπαλκόνι και τον κήπο μας, τα οποία εκτός από εμάς, τα αγαπούν και οι μέλισσες, είναι ο κατιφές, η ζίνια και η τριανταφυλλιά. Αρωματικά φυτά, όπως το αγιόκλημα, η μέντα, το θυμάρι και η λεβάντα, είναι πόλος έλξης για τις μέλισσες, λόγω της δυνατής και όμορφης μυρωδιάς τους.

Με σωστή φροντίδα και οικολογική συνείδηση, μπορούμε να μετατρέψουμε το μπαλκόνι ή τον κήπο μας σε ένα παράδεισο, στον οποίο μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά με την φίλη μας μέλισσα!

Related Posts