Μύρισε καλοκαίρι με Μέλι Αττική

Το καλοκαίρι ήρθε για να μας ανανεώσει! Η διάθεση αλλάζει και η όρεξη για δημιουργία ανεβαίνει! Εδώ θα βρείτε δροσερές και υγιεινές συνταγές με Μέλι Αττική, για να «μεγαλουργήσετε» στην κουζίνα σας και να απολαύσετε νόστιμα και ελαφριά ροφήματα και γεύματα, τις καλοκαιρινές στιγμές σας! 

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

  • Smoothie Φράουλα

ΥΛΙΚΑ 

250γρ φράουλες

2 κουταλιές Μέλι Αττική

1 ποτήρι νερό

1 ποτήρι παγάκια

1 κουταλάκι σκόνη βανίλιας ή μαστίχας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, τα χτυπάμε και απολαμβάνουμε το δροσερό smoothie μας!

  • Πίτσα ολικής αλέσεως με φρούτα και μέλι

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

1¾ κούπας αλεύρι για κάθε χρήση

½ κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως

1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. αλάτι

¼ κούπας βούτυρο ή μαργαρίνη

1/3 κούπας Μέλι Αττική

1 κ.γ. εσάνς βανίλιας

1 κρόκο αυγού ελαφρά χτυπημένος

¼ κούπας άπαχο γάλα

Για το γαρνίρισμα:

225γρ. κριμ τσιζ με χαμηλά λιπαρά

¼ κούπα Μέλι Αττική

3 κούπες ανάμεικτα φρέσκα φρούτα σε φετούλες ή ολόκληρα

Τριμμένη καρύδα, προαιρετικά

Μέλι Αττική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  

Για τη βάση της πίτσας, αναμειγνύουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μικρότερο μπωλ, ανακατεύουμε το λειωμένο βούτυρο, το μέλι και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπωλ με το αλεύρι. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το γάλα, και ζυμώνουμε με τα χέρια ώστε να σχηματίσουμε μια μπάλα. Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα ελαφρώς λαδωμένο στρογγυλό ταψάκι 20εκ. και με αλευρωμένα χέρια ανοίγουμε τη ζύμη να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε στους 190ºC για 12 με 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τη βάση το ταψάκι και αφήνουμε την πίτσα να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα.

Για το γαρνίρισμα, σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε καλά το κριμ τσιζ και το μέλι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση αφήνοντας 0,5εκ. περιθώριο από την άκρη και γαρνίρουμε με τα φρέσκα φρούτα πασπαλίζοντάς τα, αν επιθυμούμε, με τριμμένη καρύδα και μέλι.

  • Κρύο τσάι με μέλι Αττική και εξωτικά φρούτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 1 ΛΙΤΡΟ

3 φλιτζάνια νερό

1 ξυλάκι κανέλα 10εκ

4-5 καρφάκια γαρύφαλλα

3 κουτ. τσαγιού κοφτές τσάι

2 κουτ. τσαγιού Μέλι Αττική

1 ½ φλιτζάνι έτοιμο χυμό από εξωτικά φρούτα

1 μικρό λεμόνι σε φέτες

1 μικρό αγγούρι σε ροδέλες

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό με την κανέλα και τα γαρύφαλλα. Προσθέτουμε το τσάι και το αφήνουμε να σκουρύνει αρκετά. Το σουρώνουμε, το μεταφέρουμε σε μια κανάτα, προσθέτουμε το μέλι και το ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό των φρούτων, τις φέτες των εσπεριδοειδών και το αγγούρι. Αφήνουμε το τσάι να κρυώσει στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε. Απολαμβάνουμε!