ΔΥΝΑΜΗ & ΓΕΥΣΗ ΣΕ ΤΑΞΗ!

Τώρα που η μέρα τους γεμίζει δραστηριότητες, η όρεξη ανοίγει! Εδώ θα βρείτε υγιεινά και νόστιμα γεύματα, τα οποία τα παιδιά, αλλά και εσείς,  θα απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε μαζί!

🐝 Γευστικό διάλειμμα

MΠΑΡΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συστατικά

  • 2 ¼ φλιτζάνια βρώμη
  • 1 ½ φλιτζάνι δημητριακά ρυζιού
  • 1 φλιτζάνι αλατισμένα φιστίκια
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες
  • 2/3 φλιτζάνι ελαφριά καστανή ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι μέλι Αττική
  • 6 κουταλιές της σούπας αλατισμένο βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • Σπρέι μαγειρικής

Εκτέλεση

Ευθυγραμμίζουμε τη βάση μιας κατσαρόλας 9 επί 13 ιντσών με αντικολλητικό χαρτί και ψεκάζουμε με σπρέι μαγειρέματος.

Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε μαζί τη βρώμη, το τραγανό ρύζι, τα φυστίκια και τις σταφίδες.

Το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2-τετάρτων, ρίχνουμε τα υπόλοιπα συστατικά.

Βράζουμε, μετά ελαττώνουμε στο μεσαίο βαθμό, ανακατεύοντας συνεχώς, έως ότου το μείγμα φτάσει τους 100 °C.

Αδειάζουμε αμέσως το ζεστό υγρό πάνω από το μείγμα βρώμης, ανακατεύοντας μέχρι να επικαλυφθούν όλα τα ξηρά συστατικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο έτοιμο τηγάνι και πιέζουμε στη θέση του χρησιμοποιώντας τα χέρια μας.

Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος και μετά οριζόντια σε δώδεκα ράβδους 2 ιντσών.

Απολαμβάνουμε κάθε στιγμή!

🐝 Απογευματινό σνακ

ΓΛΥΚΙΑ ΣΤΡΙΦΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

(18-20 κομμάτια)

Υλικά

  • 16 φύλλα κρούστας
  • 1 μεγάλη κίτρινη κολοκύθα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 2 φλιτζάνια καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
  • 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το φύλλο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. τσαγιού σκόνη γαρύφαλλο
  • 1 κουτ. τσαγιού σκόνη κανέλα

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν, για να μπορέσουμε να τα καθαρίσουμε. Κόβουμε την ψίχα σε κύβους, και τη βράζουμε και πάλι σε καθαρό νερό μέχρι να γίνει πολύ μαλακή. Την σουρώνουμε και αφήνουμε να στραγγίσει πολύ καλά. (από την προηγούμενη ημέρα)

Αναμειγνύουμε την κολοκύθα με το μισό λάδι και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, να αναμειχθούν καλά. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Στον πάγκο εργασίας στρώνουμε 4 φύλλα κρούστας και με πινέλο τα αλείφουμε ένα –ένα χωριστά με λάδι. Ρίχνουμε το ¼ της γέμισης στη μεγάλη πλευρά κάθε τετράδας φύλλων, κλείνουμε τις άκρες και τα γυρίζουμε σε ρολό.

Βάζουμε το πρώτο ρολό στην άκρη του ταψιού.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση και κάθε φορά ενώνουμε το ένα ρολό με το άλλο για να σχηματίσουμε ένα σαλίγκαρο.

Περιχύνουμε την πίτα με το υπόλοιπο λάδι και τη ραντίζουμε με λίγο νερό.

Χαράζουμε απαλά σε κομμάτια πριν το ψήσιμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚ για 1 ώρα περίπου. Απολαμβάνουμε ζεστή!

🐝 Όρεξη για γλυκό

ΓΛΥΚΑ ΠΙΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Συστατικά

  • 1 δόση έτοιμη φρέσκια ζύμη εμπορίου
  • ¼ κούπας μέλι
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ¼ κούπας αμυγδαλάκι φιλέ, ελαφρώς καβουρδισμένο
  • Κανέλα
  • Φρέσκα φρούτα

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε το μέλι με την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε 12 μικρά στρογγυλά πιτσάκια. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 230ºC για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αλείφουμε τα πιτσάκια με το μείγμα μελιού και πασπαλίζουμε με το αμυγδαλάκι. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 230 ºC έως ότου ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με φρέσκα φρούτα!

Related Posts