ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ: ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ & Η ΜΕΛΙΣΣΑ!

Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να καταλάβουν πως είναι σύμμαχοι της φύσης, και πως πρέπει όλοι μαζί να την αγαπάμε και να την προστατεύουμε. Το ίδιο και με τη μέλισσα. Γιατί όσο εκείνη φροντίζει τη φύση, φροντίζει και για εμάς! Για να τα βοηθήσουμε να καταλάβουν την αξία της, καλό θα ήταν να δημιουργήσουμε μια στενή σχέση με τη φύση, είτε μέσα από ασχολίες, είτε μέσα από την επαφή τους με αυτή.

Φυτέψτε όμορφα λουλούδια για τις μέλισσες!

Στο άρθρο μας «Ποια μελισσοκομικά φυτά να φυτέψω στον κήπο και το μποστάνι μου;»

σας προτείναμε κάποια φυτά τα οποία είναι ιδανικά για να δώσουν τροφή στις μέλισσες, όπως επίσης να τις βοηθήσουν στην καθημερινή τους εργασία. Φυτέψτε με το παιδί σας όμορφα λουλούδια και άλλα φυτά, στο μπαλκόνι ή στον κήπο! Έτσι, θα του μάθετε να μην φοβάται τις μέλισσες, να μην τις βλάπτει και να τις βοηθάει στο έργο τους.

Εξόρμηση στη φύση με τα παιδιά!

Η καθημερινή ζωή στην πόλη μας δημιουργεί μία σταδιακή αποκοπή από τη φύση. Μία εκδρομή είναι αυτό που θα βοηθήσει τα παιδιά σας να συνδεθούν με τα φυτά και τα ζώα!

Στόχος της εκδρομής για το παιδί είναι η διασκέδαση, η εκπαίδευση, η γνωριμία με το περιβάλλον, η συνειδητοποίηση προστασίας του, καθώς και η σωματική τους άσκηση.

Έτσι, μια δημιουργική ιδέα είναι τα παιχνίδια προσανατολισμού και οι ομαδικές δραστηριότητες να πραγματοποιούνται στο φυσικό περιβάλλον, ώστε όσο διασκεδάζουν, συγχρόνως να ενημερώνονται.

Με αυτόν τον τρόπο θα μάθουν πολύ εύκολα και γρήγορα πληροφορίες για τις μέλισσες!

Μια ακόμη δημιουργική ιδέα, για να κάνετε τα παιδιά σας σύμμαχους των μελισσών, είναι να ξεκινήσετε τη δημιουργία ενός φυτολόγιου, με τα φυτά που προσελκύουν τις μέλισσες. Εδώ* θα βρείτε έναν αναλυτικό οδηγό!

Αυτή η ευαισθητοποίηση και η ασχολία τους με θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης, σε έναν κόσμο που τόσο το χρειάζεται, θα τα οδηγήσει στο μέλλον σε έναν ισορροπημένο και ευτυχισμένο τρόπο ζωής!

Related Posts