Όλος ο χειμώνας σε ένα ποτήρι!

Γίνεται όλος ο χειμώνας να χωρέσει σε ένα ποτήρι; Φυσικά! Με μοναδικά ροφήματα με Μέλι Αττική! Εάν έχετε όρεξη για κάτι ζεστό και γευστικό, διαλέξτε ανάμεσα σε ρόφημα ή ποτό με Μέλι Αττική. 

Coconut chai

Υλικά για 2 άτομα

  • 250 ml. γάλα καρύδας (ή γάλα της προτίμησής μας)
  • 3 τμχ. κάρδαμο ολόκληρο
  • 1 -2 κομματάκια φρέσκο ginger
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 10-12 γρ. μαύρο τσάι
  • 150 ml. νερό
  • 2 κ.σ. Μέλι Αττική

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και προσθέτουμε μέσα τα μπαχαρικά. Έπειτα, βράζουμε το μείγμα για 3 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για 5 λεπτά προτού το σουρώσουμε. Ετοιμάζουμε το μαύρο τσάι, το σουρώνουμε και το προσθέτουμε μέσα στο γάλα καρύδας. Τέλος, προσθέτουμε το Μέλι Αττική.

Έτοιμο! Σερβίρουμε σε κούπες με λίγη σαντιγί από πάνω!

Extra Tip: Για βάθος στη γεύση προσθέτουμε στο μίγμα των μπαχαρικών πιπέρι ή/και αστεροειδή γλυκάνισο και στολίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο ή ξύλο κανέλας.

 

 

 

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά

Πηγή: https://coozina.gr/blog/post/2015-zesto-aromatiko-krasi-pos-na-ftiaxete-gluhwein-se-5-molis-lepta/ 

Υλικά

  • Κόκκινο κρασί
  • Πορτοκάλι (φλούδες και χυμό)
  • Ξύλα κανέλας  
  • Γαρίφαλα
  • Μέλι Αττική

Εκτέλεση

Αφαιρούμε με προσοχή όλες τις φλούδες από το πορτοκάλι με ένα peeler ή μαχαίρι, όσο γίνεται αποφεύγοντας να πάρουμε μαζί και το λευκό μέρος. Στη συνέχεια στύβουμε τον χυμό του πορτοκαλιού.

Σε κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το πιπέρι και αρχίζουμε να ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς το Μέλι Αττική. 

Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, σβήνουμε τη φωτιά και το σκεπάζουμε για 15’ προκειμένου να βγάλει το κρασί τα αρώματά του!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Το κρασί δεν πρέπει να βράσει!

Σουρώνουμε το κρασί σε κανάτα ή κατευθείαν σε ποτήρια και απολαμβάνουμε ζεστό! 

Για να γίνει λίγο πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε κονιάκ, αστεροειδή γλυκάνισο, μήλο, άνθος κανέλας κ.α.