Φτιάξτε την πιο ζεστή σπιτική ατμόσφαιρα

ΠΗΓΗ: https://www.ouroilyhouse.com/honey-vanilla-candles/

Ο χειμώνας απαιτεί ζεστή ατμόσφαιρα και ζωντανά αρώματα! Εδώ θα βρείτε μία εύκολη συνταγή για να δημιουργήσετε το δικό σας αρωματικό κερί με βανίλια και Μέλι Αττική.

Υλικά

  • 1 κιλό κερί μέλισσας ( ή κερί σόγιας)
  • 4 κ.σ. Μέλι Ατική
  • 8 κ.γ. βανίλια
  • 50 σταγόνες αιθέραια έλαια (προαιρετικά)
  • Μεταλλικό Δοχείο
  • Μεγάλη κατσαρόλα
  • Μολύβι ή ξύλινα σουβλάκια
  • Ανθεκτικά στη θερμότητα δοχεία (βάζα, κούπες καφέ κ.λπ.)
  • Φιτίλια

 

Οδηγίες

Προσθέστε το κερί μέλισσας σε μια μεταλλική κανάτα που θα έχετε αποκλειστικά για την κατασκευή κεριών (λόγω δυσκολίας καθαρισμού). Τοποθετήστε το μεταλλικό δοχείο με το κερί μέλισσας πάνω από μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό (μπεν μαρί) και αφήστε το να βράσει. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια και ανακατεύτε μέχρι να λιώσει εντελώς το κερί.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη βιαστείτε! Το κερί πρέπει να λιώσει αργά για να μην χαθεί το άρωμά του! Μόλις λιώσει, το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς.

Τώρα προσθέστε το Μέλι Αττική και τη βανίλια. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια τα προσθέτετε και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Τώρα πάμε στο βάζο! Στερεώστε ένα φυτίλι στο κάτω μέρος του με λίγη κόλλα και στη συνέχεια γεμίστε με το κερί που ετοιμάσατε. Δεν το γεμίζουμε μέχρι πάνω, αλλά αφήνουμε λίγο χώρο στην κορυφή! Χρησιμοποιώντας ένα μολύβι ή ένα ξυλαράκι από μπαμπού, τυλίξτε το άλλο άκρο του φυτιλιού γύρω του και τοποθετήστε το οριζόντια στο κέντρο του βάζου. Αυτό θα κρατήσει το φυτίλι στο κέντρο ενώ το κερί σκληραίνει! Μόλις το κερί σκληρύνει εντελώς, μπορείτε να κόψετε το φυτίλι και είναι έτοιμο να ανάψει και να δώσει άρωμα στις χειμερινές ημέρες σας!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δώστε 1 με 2 μέρες πριν ανάψετε το κερί σας, προκειμένου να σκληρύνει και να το απολαύσετε στο έπακρον!