ΟΡΕΞΗ ΨΗΛΑ ΜΕ LIGHT ΓΕΥΜΑΤΑ

Το καλοκαίρι μας αρέσει να απολαμβάνουμε ελαφριά γεύματα που ναι μεν μας χορταίνουν, αλλά δεν μας φουσκώνουν. Κι αυτό ισχύει για μικρούς μεγάλους.

Εδώ θα βρείτε light απολαυστικές συνταγές με Μέλι Αττική για κάθε στιγμή της ημέρας.

  • Crunchy Πρωινό

Υλικά

1 φλιτζάνι δημητριακά ολικής άλεσης (χωρίς ζάχαρη)

2 κ.σ. Μέλι Αττική

Σταφίδες & Cranberries

Καρύδια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και σερβίρουμε με το γάλα της προτίμησής μας.

Αυτό το πρωινό και θα μας χορτάσει, αλλά και θα μας γεμίσει ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα.

 

  • Κοτόπουλο με κορν φλέικς

Υλικά

2 φιλέτα κοτόπουλο

Θρυμματισμένα κορν φλεικς

 

Για τη σάλτσα

2 κ.σ. Μέλι Αττική

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.γ. απή μουστάρδα

½ κ.γ. κάρυ

Χυμό από ½ λεμόνι

Αλάτι & πιπέρι

 

Οδηγίες

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσοχή. Η σάλτσα πρέπει να είναι αρκετά ρευστή για να κολλήσουν επάνω τα κορν φλέικς.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία που κάνουμε όταν ντύνουμε με φρυγανιά τα σνίτσελ. Εναλλακτικά μαρινάρουμε τα φιλέτα στη σάλτσα για ½, πριν τα αλείψουμε με θρυμματισμένα κορν φλέικς.

Βάζουμε τα δύο φιλέτα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για ½ ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ντομάτα.

 

  • Εύκολο σορμπέ φράουλας

Υλικά

½ κιλό φράουλες

85γρ. Μέλι Αττική

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέσα σε αλουμινένια φόρμα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Έπειτα βγάζουμε από την κατάψυξη, ρίχνουμε σε multi, προσθέτουμε μέλι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν ένα.

Αδειάζουμε στη φόρμα αλουμινίου και αφήνουμε στην κατάψυξη για 5 – 6 ώρες. Καλή σας απόλαυση!

 

  • Cheesecake Banoffee

Υλικά

200γρ. μπισκότα digestive (χωρίς ζάχαρη)

100 γρ. γκρανόλα

120γρ. σοκολάτα μαύρη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/3 κ.γ. κανέλλα σε σκόνη

4 μπανάνες

1 λεμόνι χυμό

350γρ. τυρί κρέμα

350γρ. γάλα

2 φύλλα ζελατίνες (3 γρ)

2 κ.σ. Μέλι Αττική

 

Για το σερβίρισμα

Σοκολάτα  τριμμένη – μπανάνα  & Μέλι Αττική

 

Οδηγίες

Για την κρέμα

Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό. Βάζουμε σε ένα μπολ την μισή ποσότητα γάλακτος και ρίχνουμε εκεί τις ζελατίνες για να διαλυθούν.

Ψιλοκόβουμε τις μπανάνες (κρατάμε λίγες στην άκρη για τη βάση, στάζουμε λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν πολύ)

Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και το μέλι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν κρέμα

Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε ολο το μείγμα μαζί

 

Για τη βάση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί

Βάζουμε σε μπλέντερ το μπισκότο και την γκρανόλα και τα αλέθουμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη

Προσθέτουμε πολτοποιημένη την λίγη μπανάνα που αφήσαμε, την λιωμένη σοκολάτα, το ελαιόλαδο και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά

 

Για το στήσιμο

Απλώνουμε το μείγμα με το μπισκότο σε ενα στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενο πάτο

Ρίχνουμε και στρώνουμε την κρέμα και το βάζουμε στο ψύγειο

Τέλος διακοσμούμε με τις υπόλοιπες μπανάνες και λίγο τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικά) και σερβίρουμε